Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Προσοχή στις απατηλές πρακτικές όταν αγοράζετε έργα τέχνης - Πως να αποφύγετε λανθασμένες αγορές

Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι.

Μέσα από τις εκπομπές μου και παράλληλα με την παρουσίαση των κοσμημάτων μου, προσπαθώ στο ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο που διαθέτω, κάποιες φορές να σας ενημερώνω για τις μικρές ή τις μεγάλες απάτες που γίνονται στο εμπόριο της τέχνης.

Προσπαθώ να σας περάσω όσο πιο απλά τις γνώσεις μου ώστε να γίνουν κατανοητές.

Ο απλός άνθρωπος, δικαιολογημένα αγνοεί λεπτομέρειες γύρω από την τέχνη, που όμως του κοστίζουν ακριβά.

Όλοι εμείς οι γνήσιοι καλλιτέχνες και όχι ότι δηλώσεις είσαι, έχουμε καθήκον να σας ενημερώνουμε και να σας προστατεύουμε. Κάτι που έπρεπε να το κάνει η πολιτεία η οποία διαθέτει υποτυπώδη καλλιτεχνική παιδία. Σας στερεί το δικαίωμα της γνώσης και σας αφήνει βορά σε οικονομικά συμφέροντα.

Με τον τρόπο αυτό δεν έχετε την γνώση και δεν μπορείτε να αποφύγετε λανθασμένες αγορές οι οποίες δεν έχουν καμία καλλιτεχνική αξία. Κάποιοι από εσάς μένετε με την ιδέα ότι κάνατε επιτυχημένη αγορά και ίσως έγινε η αρχή να μπείτε στον κόσμο των συλλεκτών. Μεγάλη ειρωνεία!!!

(Διαβάστε  http://www.epirusnews.eu/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82/ το άρθρο μου με θέμα: “Για την τέχνη και μόνο” – Συλλέκτες).

Ίσως κάποιοι έμποροι προβάλουν τον εαυτό τους ως καλλιτέχνη (Μαϊμού βέβαια) για να γίνουν περισσότερο πιστικοί σε εσάς.

Η τέχνη σε κάθε της μορφή είναι ιερή και μαγευτική. Είναι επίσης τροφή της ψυχής και του πνεύματος.

Πριν πάρετε την μεγάλη απόφαση να αποκτήσετε ένα πραγματικό έργο τέχνης, μελετήστε όσο μπορείτε και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας. Επισκεφθείτε εκθέσεις ζωγραφικής, αναζητήστε τη γνώση μέσα από βιβλία ιστορίας της τέχνης και συζητήστε με ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών.

Σήμερα αποκτάτε ένα γνήσιο έργο τέχνης, αύριο θα γίνουν περισσότερα και θα γεμίσουν το χώρο σας, αλλά πάνω απ’ όλα θα γεμίσουν την ψυχή σας.

Προσοχή λοιπόν στα μονοπάτια της απάτης που οδηγούν στον εύκολο πλουτισμό κάποιων επιτήδειων εμπόρων.

Με την ευχή να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, σοφότεροι και φυσικά πραγματικοί φιλότεχνοι.

Μένη Καρανίκα